Κείμενο για την απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών

 ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ…

«Βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι και αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς».

 

Λόγια των 300 μεταναστών απεργών πείνας σε Αθήνα (250) και Θεσ/νικη (50) που ξεκίνησαν απεργία στις 25 Γενάρη και διανύουν τώρα την 6η εβδομάδα, «τρώγοντας» μόνο νερό με λίγο αλάτι και ζάχαρη, με αίτημα την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών και ίσα κοινωνικοπολιτικά δικαιώματα με τους Έλληνες/ίδες εργαζόμενους/ες. Από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας στη Θεσ/νίκη έγινε κατάληψη του Εργατικού κέντρου ενώ στην Αθήνα στο κτήριο της Νομικής σχολής. Παρά το γεγονός ότι το κτήριο της Νομικής βρίσκεται υπό ανακαίνιση και δεν γίνονται μαθήματα μέχρι το Μάρτιο, στις 27 Γενάρη δόθηκε εντολή για εκκένωσή του από τα ΜΑΤ. Παράλληλα τα ΜΜΕ τονίζοντας το «θράσος των 300 μεταναστών-εισβολέων που ήρθαν να καταλάβουν το παν/μιο» προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τον δίκαιο αγώνα των μεταναστών στοχοποιώντας για ακόμη μια φορά το άσυλο. Έτσι μετά από διαπραγματεύσεις μεταφέρθηκαν σε ένα κτήριο στην οδό Πατησίων και Ηπείρου, όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες και ανθυγιεινές  με τους μετανάστες στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο.

Στους μετανάστες , που σήμερα κατηγορούνται πως μας κλέβουν τις δουλειές, υποβαθμίζουν τις γειτονιές μας, είναι υπεύθυνοι για τις κλοπές και τα εγκλήματα (σύμφωνα με την τρομολαγνεία των ΜΜΕ που το μόνο που θέλουν είναι να εντείνουν το μίσος και την ξενοφοβία), κανείς δεν τους είπε ότι μέσα σε αυτόν τον «καπιταλιστικό  παράδεισο» που ταξίδεψαν για να φτάσουν θα είναι ο εύκολος στόχος, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, οι ταπεινωμένοι και οι ικέτες. Κανείς δεν τους είπε ότι θα πνιγούν στο Αιγαίο, θα μένουν σε πλωτά στρατόπεδα στην Αλεξανδρούπολη. Ακούμε πως δεν είναι η στιγμή κατάλληλη για να μιλάμε για δικαιώματα των μεταναστών την ώρα που η «πατρίδα μας»  βουλιάζει στα χρέη. Γεννιέται έτσι η λανθασμένη άποψη πως οι ξένοι είναι υπεύθυνοι για την κρίση και την κατάντια της χώρας μας και καλλιεργείται ο διαχωρισμός των τάξεων, οι φυλετικές διακρίσεις , οι εθνικιστικές και φασιστικές πεποιθήσεις.

Η μη νομιμοποίηση των μεταναστών δεν είναι τυχαία. Αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό, δουλεύοντας χωρίς ασφάλιση και ένσημα, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και εξευτελισμού. Έτσι εξυπηρετούν τέλεια τα συμφέροντα του κεφαλαίου που θέλει να τους έχει υπό τον πλήρη έλεγχο και διαχωρισμένους από τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας.

Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι με την πράξη τους εξυψώνουν την έννοια της αξιοπρέπειας παλεύοντας για μια ζωή στην οποία δεν θα υπάρχουν μόνο γονατιστοί. Είναι επιτέλους η στιγμή να σταθούμε δίπλα τους τώρα που αγώνας τους εντείνεται και να βαδίσουμε και εμείς στο δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας που μας δείχνουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *