Κάλεσμα για απεργία

Όταν… το ψωμί το λες ψωμάκι, τα ψίχουλα πώς ?

                Όταν οι λέξεις μειώσεις, περικοπές, φόροι κλπ γίνονται οι καραμέλες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ για την προπαγάνδιση και την εδραίωση της οικονομικής χούντας του μεγάλου αφεντικού (βλέπε μνημόνιο – δ.ν.τ. – τρόικα).

                Όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Ο.Α.Σ.Θ. = ιδιωτική επιχείρηση, χωρίς ζημίες) αυξάνουν τα εισιτήρια, εκμεταλλευόμενοι τις κοινωνικές ανάγκες και ταυτόχρονα χρειάζεσαι μια περιουσία για να μεταφερθείς σε άλλη πόλη αφού οι τιμές των διοδίων έχουν φθάσει στα ύψη και τα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε. εχουν μειωθεί !

Όταν η περίθαλψη γίνεται προνόμιο αυτών που μπορούν να έχουν και ασφάλιση και 5€ για την είσοδο και αρκετά να πληρώσουν για όλες τις εξετάσεις ή ακόμα περισσότερα για την απογευματινή επίσκεψη στα (ιδιωτικά) νοσοκομειακά ιατρεία ενώ οι μη «προνομιούχοι» θα βολεύονται σε 2 πανελλήνια νοσοκομεία-πτωχοκομεία.

Όταν οι πρυτάνεις, το υπουργείο, και όλοι αυτοί που νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους και την πολιτική επιρροή τους αποφασίζουν να ξεπουλήσουν την παιδεία σαν εμπόρευμα και να εντατικοποιήσουν τις σπουδές.

Όταν φασιστικά κόμματα και ΜΜΕ καίγονται να καταργήσουν το άσυλο απογυμνώνοντάς το από τον κοινωνικό και αγωνιστικό του χαρακτήρα.

                Όταν ο στρατός εκπαιδεύεται στην καταστολή διαδηλωτών, η αστυνομική βία εδραιώνεται με χημικά, ξύλο και προσαγωγές σε κάθε κοινωνικό αγώνα από την Κερατέα μέχρι τις απεργιακές πορείες, ενώ λίγο πιο δίπλα (βόρεια Αφρική, Αραβία) οι λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στην πολύχρονη χούντα θρηνούν εκατοντάδες θύματα.

                Όταν άνθρωποι βάζουν μπροστά την ίδια τους την ζωή για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια όλοι οι μετανάστες.

Τότε καθήκον μας είναι να βγούμε στον δρόμο, να παλέψουμε για τις ζωές μας και να αγωνιστούμε όπως αγωνίζονται μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστεκόμενοι στην δημιουργία χωματερής δίπλα στα σπίτια τους. Όπως παλεύουν οι λαοί από τη Λιβύη ως τη Συρία, αποτινάσσοντας τους δυνάστες τους. Για να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που επιχειρούν να εξουσιάσουν τις ζωές μας.

Εμπρός σε μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες διαρκείας.


Τετάρτη 11 Μαΐου πανεργατική απεργία

πορεία 11:00 στο εργατικό κέντρο

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *